Sportkot biedt nu cryotherapie aan door middel van een cryosauna.

Cryosauna

Wat is cryotherapie?

Cryotherapie (afgeleid uithet Grieks en staat voor Koud en Behandeling) is een techniek waarbij het volledige lichaam gedurende 1 tot 3 minuten aan zeer lage temperaturen (-110°C tot -190°C) onderworpen wordt.

Lichaam en gezondheid

Het gebruik van zeer lage temperaturen is een revolutionaire maar zeer efficiënte manier om de zelfgenezende mechanismen van het lichaam te triggeren. Een kortdurende (1 tot 3 minuten) afkoeling van de opperhuid stimuleert de stofwisseling, vermindert angstgevoelens en vermoeidheid, verbetert de slaap en wakkert het immuunsysteem aan.

Natuurlijke genezing

Cryotherapie activeert het afweersysteem van het lichaam en daarom is deze therapie 100% veilig. De kortdurende blootstelling van het lichaam aan koude temperaturen heeft geen invloed op de algemene lichaamstemperatuur. De vloeibare stikstof die gebruikt wordt om de cabine af te koelen, heeft dezelfde samenstelling als 75% van de natuurlijke aardatmosfeer, de cryosauna's brengen het milieu dus niet in gevaar.

Tijdsbesparend

Een sessie neemt maximaal 3 minuten in beslag. Cryotherapie pakt verschillende problemen tegelijkertijd aan waardoor het lichaam op verschillende niveaus het natuurlijke genezingsproces kan opstarten.

Plezier

Baden in koudeluchtstromen voelt aangenamer aan dan de conventionele methodes met koud water omdat de lucht bijna geen vocht meer bevat bij deze zeer lage temperaturen. Bovendien stimuleert de koude de productie van endorfines, de "feel good hormonen", waardoor een gelukzalig gevoel opgewekt wordt.

wateroverlast 461 wateroverlast 410

 Bekijk onze tarieven en neem contact op voor een afspraak of meer info.