Spinning is als een aerobics les met muziek, maar dan wel op een speciaal ontworpen stationaire fiets. In groepsverband wordt gedurende 1 uur, onder leiding van een instructeur, op het ritme van allerlei soorten muziek een denkbeeldig fietsparcours afgelegd.

Sportkotreusje(s) - Spinning

Zweten grenzen verleggen, conditie verhogen en vooral VET verbranden zijn aan de orde. Iedereen kan aan spinning deelnemen. Het onderling verschil in conditie maakt niets uit. Iedereen kan het doen op zijn tempo en intensiviteit. De spinning les is geen competitie workout, niemand blijft achter, iedereen zal steeds een persoonlijk succes behalen.

Spinning is ook uitermate geschikt voor:

  • revalidatie bij knieblessures

  • voor hartpatiënten

  • voor rugleiders

  • voor personen met overgewicht

Net als bij zwemmen wordt bij spinning al het werk verzet door de spieren zonder dat je gewrichten lijden onder schadelijke schokken. Tijdens elke sessie wordt er beroep gedaan op het uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en ritme. Maar natuurlijk ook op doorzettingsvermogen.

Kortom, trainen in groep, op het ritme van de muziek en onder leiding van een geïnspireerde trainer. Het maakt spinning aantrekkelijk en uitdagend voor iedereen van alle leeftijden en op elk niveau.

 

Controleer de startdata en uren